Què és Ecoturisme Pirineus?

Ecoturisme Pirineus neix de la necessitat comuna de sis empreses de l’Alt Urgell i Cerdanya de promocionar-se d’una forma diferent i de crear una marca turística que respongui a les filosofies de cada empresa. També de la necessitat de crear una marca que posicioni el territori el converteixi en un referent i que aporti un client específic que busqui qualitat en el servei que ofereixen les empreses, i li agradi gaudir de la natura que ens envolta. Després de treballar conjuntament i posar en comú els valors de cada una de elles decideixen apostar per potenciar i treballar l’Ecoturisme. L’Ecoturisme neix a Austràlia, i a Europa, Suècia ne’s el primer país en crear la primera certificació ecoturística, actualment representa prop d’un 6 % del turisme a Espanya L’Ecoturisme és aquell tipus de turisme sostenible i ecològic que busca difondre els valors de protecció i conservació dels hàbitats naturals a través de les activitats que s’hi desenvolupen, en un principi es realitzava en entorns naturals protegits com, parcs naturals i tot i que segueix sent part del gruix de les activitats, cada cop més es va extenent a d’altres parts del territori on hi ha certa inquietud vers la protecció i la conservació de la natura.

Com que també prima la qualitat en els serveis oferts, Ecoturisme Pirineus ha creat un decàleg per garantir-la i que sigui el segell que busca el client més exigent, i alhora un filtre que asseguri la qualitat de les empreses que en formen part.

 

Què oferim?

Oferim la possibilitat de conèixer aquest territori i els seus atractius a través d’un seguit d’experiències, ja sigui en forma d’activitats, d’estades en els nostres allotjaments o gaudint d’unes vacances on poder maridar ambdues possibilitats. Tot això en un escenari immillorable com el que formen les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya. La plana de l’Urgellet, la serra del Cadí, el Baridà o la plana cerdana, són alguns dels molts racons que configuren el mosaic d’indrets que podreu conèixer i gaudir amb les nostres propostes.

El nostre ventall d’experiències és molt ampli i divers, ja que abraça des d’activitats ecoturístiques fins a propostes de turisme actiu, sempre de la mà de professionals d’aquests sectors. Les nostres experiències són per a tot tipus de públics: sortides per a famílies, estades romàntiques en parella, guiatges de natura especialitzats (ocells, papallones, grans arbres, etc.), coaching amb cavalls, bicicleta elèctrica o propostes que esdevindran tota una aventura pels qui vulguin alliberar estrès i tensió (parapent, vies ferrades etc.).

Qui som?

 • AUBÈRRIA

  www.auberria.cat

  Situada a la Seu d’Urgell (Alt Urgell) és una empresa de serveis integrals (estudi, gestió, educació i promoció) relacionats amb el patrimoni natural pirinenc. Dins l’àmbit del turisme, s’ha especialitzat en l’ecoturisme i ofereix guiatges vinculats amb la fauna (especialment amb l’ornitologia) la flora, i amb el patrimoni cultural.

 • Cal Ponsa

  www.ponsadarfa.com

  Els apartaments Ponsa d’Arfa estan situats al poble d’Arfa (Alt Urgell). Construïts sobre la base d’un antic paller, però conservant l’harmonia dels exteriors, ofereixen una àmplia varietat de serveis i comoditats per fer que l’estada dels clients sigui el màxim de positiva i benestant.

 • Equànima

  www.equanima.cat

  Empresa situada a la Seu d’Urgell (Alt Urgell) que ofereix serveis de coaching i formació assistida amb cavalls. El secret per assolir els objectius que ens proposem i gaudir d’una vida plena i feliç rau en viure amb congruència amb el que es pensa, el que es sent i el que es fa. La congruència dels cavalls ajuda les persones a experimentar on tenen els seus límits, desbloquejar-se i assolir els seus somnis.

 • Hotel Andria

  www.hotelandria.com

  Situat a la Seu d’Urgell (Alt Urgell), a cavall entre el Principat d’Andorra i la Cerdanya, es troba l’Hotel Andria. Creat l’any 1875, és un dels establiments hotelers amb més tradició del Pirineu català, i un dels principals referents de l’hostaleria a nivell pirinenc. Compta amb un seguit de serveis i activitats que, sense dubte, seran un molt bon complement per a l’estada a l’hotel.

 • Hotel Muntanya&SPA

  www.prullans.net

  L’Hotel Muntanya&SPA forma part d’un complex turístic molt més ampli, anomenat Cerdanya Resort, situat al poble de Prullans (Cerdanya). L’allotjament ofereix un gran nombre de possibilitats, tant pels qui es volen quedar a relaxar-se a l’hotel, amb el seu servei d’SPA i wellness, com pels qui volen conèixer la Cerdanya amb un programa propi de senderisme i activitats a la natura.

 • Socarrel Emocions

  www.socarrel.net

  Empresa ubicada entre l’Alt Urgell i la Cerdanya, als peus de la serra del Cadí i envoltats d’uns paratges incomparables. Ofereix la possibilitat de recórrer aquest territori amb una bicicleta elèctrica, podent combinar-ho amb moltes altres experiències, visitar una explotació agrària ecològica, una formatgeria artesanal, realitzar circuits faunístics i moltes més que es poden preparar a la teva mida.

Comparteix
Segueix-nos
Segueix-nos a les xarxes socials!