Publicat per & arxivat a General.

Sobre els vols del 20 de Setembre arriba l’equinocci de tardor, primer símptoma que l’estiu acaba i la natura es preparar per passar l’hivern, és una època de precipitacions, en algunes parts del món, i de descens progressiu de la temperatura. Els dies s’escurcen progressivament i les nits s’allarguen. Les plantes caducifòlies perden la clorofil·la i les fulles esdevenen groguenques o vermelloses segons l’espècie arbòria com a pas previ a la seva caiguda. Molts fruits estan en el seu punt òptim, el codony, la magrana, la mandarina, el caqui, el raïm, les taronges i també les olives, un fruit que es cull de l’oliver i que ens proporciona vitamines com la A, D, K, i la E, amb un alt poder antioxidant.

Però no parlarem de menjar, si més no avui no, sinó de la espectacularitat cromàtica d’aquesta estació, és la millor època per passejar-se pels boscos caducifolis i observar la varietat de tonalitats dels seus arbres, per exemple fagedes, alzinars, moixeres etc.
Però no us preocupeu sinó teniu a prop un bosc caducifoli, per sort la natura sempre ens premia si som pacients i sabem observar, moltes pinedes tenen petites poblacions d’alzines i garrics que aportaran un toc de color diferent.
Però com que anem de camí a l’hivern no només els arbres canvien, sinó que ho fa la terra, durant aquest període l’hemisferi va augmentant progressivament la inclinació respecte als rajos del sol, els dies són cada vegada més curts i la temperatura va baixant, però és una estació òptima per aconseguir imatges amb una llum espectacular, donada aquesta inclinació i distància.

Per tant si us agrada la fotografia i la natura no dubteu en passejar pels nostres boscos, les primeres hores son les millors ja que amb la rosada i la fresca de la nit, molt possiblement s’aixequin algunes boires en alguns punts, fet que ens donarà la possibilitat de gaudir d’un paisatge únic on sentirem que estem en consonància amb la natura.

Si voleu gaudir d’aquest espectacle des d’Experiències Pirineus us oferim diferents propostes d’activitats i allotjaments per gaudir d’aquest espectacle, no us ho perdeu!

Ecoturisme, Fotografia