Publicat per & arxivat a Ecoturisme.

Amics ecoturistes, estem a la tardor i amb ella arriba un dels espectacles més impressionants de la natura, la brama del cérvol.
Aquest espectacle visual i auditiu és en sí una de les poques maneres que la natura se’ns mostra tal cual si sabem tenir paciència, durant un matí la natura trencarà el seu silenci per donar pas als brams d’aquest majestuós ungulat.
En funció dels primers freds de tardor les famelles del cérvol entren en zel i és aleshores, de mitjans-finals de setembre a mitjans d’octubre quan els mascles hauran de fer-se veure i mostrar a les famelles tot el seu potencial masculí amb un característic i sonor bram.
El mascle a més si cal lluitarà amb altres exemplars per conquerir la famella desitjada en una baralla cap a cap i que farà abandonar al més débil.
Aquest espectacle difícil de veure per la concentració territorial del cérvol, Berguedà, Pallars, Alt Urgell apropa cada any més persones amb ganes de gaudir-ne a les nostres comarques.
En el cas de l’Alt Urgell la reserva de Caça del Boumort é un dels llocs on fer-hi els avistaments, des d’Experiències Pirineus us hi portem per que en pogueu gaudir.

Una activitat única que a més podreu combinar amb una estada en algún dels nostres allotjaments, i amb d’altres activitats com un passeig per la vora del Segre per observar les aus riberenques, o una descoberta en Bicicleta Rural Elèctrica.

Feu un tomb per la nostra web i trieu el que més us agradi, la nostra passió per la natura i e nostre entorn us farà gaudir d’una bona estada.

Hi ha qui ja ho ha fet! 😉

Brama-del-cervol-Davidmsfoto